Site sponsorizat de

PID: pentru pacienti

informatii medicale, expuse pe intelesul tuturor, despre grupul de boli numit pneumopatii interstitiale difuze (PID) si despre sarcoidoza.

PID in general

Pneumopatiile interstițiale difuze (PID) reprezintă nu o singură boală, ci un grup de boli, care se aseamănă din punct de vedere al simptomelor sau al radiografiei pulmonare, dar care au cauze diferite, se tratează și evoluează diferit. PID sunt boli destul de rare și includ o listă de aproape 200 de boli diferite.
mai multe detalii

Fibroza pulmonara idiopatica (FPI)

FPI este o boală cronică rară, de cauza necunoscută, care afectează ambii plămâni și determină în timp fibroza pulmonară. Termenul “idiopatic” înseamnă de cauză necunoscută.

Datorită unor mecanisme necunoscute, se produce o modificare lentă a structurii pereților tuturor alveolelor pulmonare, care se îngroașă și devin rigizi. Prin urmare, ambii plămâni își pierd elasticitatea, volumul pulmonar se reduce și transferul oxigenului din aerul din alveole către sânge se face mai greu.
mai multe detalii

Sarcoidoza

Sarcoidoza este o boală de cauză necunoscută, care se însoțește de apariția unor zone de inflamație numite granuloame în mai multe organe. Cel mai des acestea apar in plămâni, ganglioni, piele, ochi, dar pot aparea în oricare alt organ.

Boala poate apărea la orice vârsta, însa este mai frecventă la tinerii între 20 si 40 de ani. Sarcoidoza apare doar excepțional după 70 de ani.
mai multe detalii

Contact

Șos. Viilor 90, sector 5,
cod 050159, București

tel./fax:
021.335.69.10
email: office@regis.ro

 

Asteptam opiniile si sugestiile dumneavoastra in legatura cu structura si functionalitatea acestui site la office@regis.ro sau irina.strambu@marius-nasta.ro
PID pentru medici
Ghid de diagnostic al PID
Algoritm de diagnostic PID
Sarcoidoza
Noutati
PID pentru pacienti
Pneumopatii Interstitiale Difuze
Oxigeno terapia pe termen lungs
Transplantul pulmonar
Grupuri de pacienti
Intrebari frecvente